Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g amêijoa
- Água q.b. p/ cozer e demolhar
- 3 c. chá de sal
- 20 g coentros
- 5 dentes de alho
- 40 g azeite
- 800 g polvo descongelado
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 100 g vinho tinto
- 1 folha de louro
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- ½ malagueta cortada em rodelas (volitelně)
- 250 g arroz agulha
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2184.7 kJ / 522.2 kcal
- Protein
- 48.7 g
- Sacharidy
- 52.5 g
- Tuk
- 10.6 g
- Nasycený tuk
- 1.6 g
- Vláknina
- 3.7 g
- Sodík
- 2500.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Feijoada de lingueirão e batata-doce
2sa 55 dk
Caldeirada à algarvia
3h
Ensopado de polvo à algarvia
1hod. 10min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3h
Caril de amêijoas
30min
Salada de coelho
15min
Gelado tiramisu
11h
Massinha de camarão e amêijoas
40min
Sopa de peixe alentejana
40min
Feijoada de polvo
1h 30min
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40min
Pipis
1h