Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 140 gramů vody
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 1 špetka cukru
- 250 gramů hladké mouky
- ¾ čajové lžičky soli
Náplň
- máslo na vymazání
- 400 gramů zakysané smetany, 20% tuku
- 200 gramů smetany ke šlehání, 30% tuku
- 4 vejce
- 20 gramů škrobu
- 2 svazky pažitky (30 gramů), nasekané
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1512 kJ / 361 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 1.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dip se sušenými rajčaty a koriandrem
20 min
Slaný závin s osmahnutými bramborami
1h 30min
Pletence s vlašskými ořechy a slaninou
2h 20min
Sušenky ze slaného másla
1h
Šnečci s kysaným zelím
1h 45min
Alpský sýrový toast
25 min
Bazalkovo-hořčičný dip
20 min
Alsaský koláč
1h
Koláč s olivami a bylinkami
1h 30min
Quiche se zbytky sýrů a uzenin
40min
Pikantní sýrové pečivo
35 Min
Quiche s kysaným zelím
1h 30min