Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 2 ¼ čajové lžičky soli
- 750 gramů brambor, salátových, neoloupaných
- 200 gramů fazolových lusků, zelených, čerstvých, napůl
- 1 hruška, ne příliš měkká, neoloupaná, na kousky (1,5 cm)
- 15 gramů oleje
- 150 gramů anglické slaniny, na kostičky
- 200 gramů cibule, na klínky (5 mm)
-
3
snítky čerstvé saturejky, jen lístky
nebo 1 čajová lžička sušené saturejky - 100 gramů masového vývaru
- 5 gramů bílého vinného octa
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička hořčice
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 6.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Masové kuličky s mandlemi a chilli
30min
Lilkové rolky plněné sýrem paneer s červenou čočkou a jogurtovým dipem
40min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1h
Středomořský bramborový salát
1h 10min
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40min
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1h
Pečená zelenina s rajčatovou omáčkou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
1h 30min
Bramborový salát s vejci (s krytem mixovacích nožů 2v1)
45 menit
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30min
Fazole gigantes v rajčatové omáčce
45 menit
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 min
Květáková kari polévka
45 menit