Zařízení & příslušenství
Švédský mrkvový dort
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
30 kusů
Suroviny
Těsto
-
150 gramů vlašských ořechů, loupaných
-
400 gramů mrkve oloupané, na kousky
-
200 gramů hnědého cukru
-
200 gramů krystalového cukru
-
5 vajec
-
250 gramů slunečnicového oleje
-
500 gramů hladké mouky
-
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
-
1 čajová lžička jedlé sody
-
½ čajové lžičky soli
-
1 čajová lžička mleté skořice
Poleva
-
130 gramů krystalového cukru
-
400 gramů čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia)
-
25 gramů limetkové šťávy25 gramů citrónové šťávy
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
5 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tuk
17 g
Vláknina
1.5 g
Sacharidy
31 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Mrkvový dort (Moehrentorte)
2hod.
Skládaný chléb se sušenými rajčaty
1hod. 50min.
Makovo-jablečný koláč
1hod. 40min.
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1hod.
Mřížkový koláč s tvarohem
1hod. 20min.
Mrkvovo pomerančová bábovka
1hod. 40min.
Dýňový cheesecake se skořicí
1hod. 30min.
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1hod. 15min.
Makové řezy s citrónovou polevou
1hod.
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2hod.
Citrónový chlebíček s borůvkami
4hod.
Dýňovo-jablečný koláč
3hod.