Zařízení & příslušenství
Švédský mrkvový dort
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
30 kusů
Suroviny
Těsto
-
150 gramů vlašských ořechů, loupaných
-
400 gramů mrkve oloupané, na kousky
-
200 gramů hnědého cukru
-
200 gramů krystalového cukru
-
5 vajec
-
250 gramů slunečnicového oleje
-
500 gramů hladké mouky
-
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
-
1 čajová lžička jedlé sody
-
½ čajové lžičky soli
-
1 čajová lžička mleté skořice
Poleva
-
130 gramů krystalového cukru
-
400 gramů čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia)
-
25 gramů limetkové šťávy25 gramů citrónové šťávy
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
5 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tuk
17 g
Vláknina
1.5 g
Sacharidy
31 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Mrkvový dort (Moehrentorte)
2 godz.
Skládaný chléb se sušenými rajčaty
1 godz. 50 min
Makovo-jablečný koláč
1 godz. 40 min
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1 godz.
Mřížkový koláč s tvarohem
1 godz. 20 min
Mrkvovo pomerančová bábovka
1 godz. 40 min
Dýňový cheesecake se skořicí
1 godz. 30 min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1 godz. 15 min
Makové řezy s citrónovou polevou
1 godz.
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2 godz.
Citrónový chlebíček s borůvkami
4 godz.
Dýňovo-jablečný koláč
3 godz.