Zařízení & příslušenství
Švédský mrkvový dort
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
30 kusů
Suroviny
Těsto
-
150 gramů vlašských ořechů, loupaných
-
400 gramů mrkve oloupané, na kousky
-
200 gramů hnědého cukru
-
200 gramů krystalového cukru
-
5 vajec
-
250 gramů slunečnicového oleje
-
500 gramů hladké mouky
-
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
-
1 čajová lžička jedlé sody
-
½ čajové lžičky soli
-
1 čajová lžička mleté skořice
Poleva
-
130 gramů krystalového cukru
-
400 gramů čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia)
-
25 gramů limetkové šťávy25 gramů citrónové šťávy
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
5 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tuk
17 g
Vláknina
1.5 g
Sacharidy
31 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1hod. 15min.
Citrónový chlebíček s borůvkami
4hod.
Mandlový drobenkový koláč s citrónovým krémem
55min.
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1hod.
Hraběnčiny řezy
50min.
Mrkvovo pomerančová bábovka
1hod. 40min.
Makovo-jablečný koláč
1hod. 40min.
Švestkový koláč
1hod. 40min.
Pomerančový chlebíček
50min.
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2hod.
Makové řezy s citrónovou polevou
1hod.
Ořechová bábovka
1hod. 10min.