
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 150 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 400 gramů mrkve oloupané, na kousky
- 200 gramů hnědého cukru
- 200 gramů krystalového cukru
- 5 vajec
- 250 gramů slunečnicového oleje
- 500 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mleté skořice
Poleva
- 130 gramů krystalového cukru
- 400 gramů čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia)
-
25
gramů citrónové šťávy
nebo 25 gramů limetkové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 297 kcal / 1245 kJ
- Protein
- 5 g
- Tuk
- 17 g
- Sacharidy
- 31 g
- Vláknina
- 1.5 g
Alternativní recepty
Italský ořechový dort
1hod.
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1hod.
Makové řezy s citrónovou polevou
1hod.
Mrkvovo pomerančová bábovka
1hod. 40min
Rakouský makovec (bez lepku)
50min
Dýňovo-jablečný koláč
3hod.
Maková bábovka
1hod.
Bábovka s podmáslím
45min
Makovo-jablečný koláč
1hod. 40min
Ořechová bábovka
1hod. 10min
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1hod.
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2hod.