Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Koláč
- máslo na vymazání
- 300 gramů dýně hokkaidó, bez semínek, na kousky
- 200 gramů jablek, oloupaných, na čtvrtky
- 150 gramů ovesných vloček
- 100 gramů rozinek
- 1 čajová lžička mleté skořice
- ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 špetka mletého hřebíčku
- 380 gramů hnědého cukru
- 5 vajec
- 150 gramů slunečnicového oleje
- 200 gramů hladké mouky, plus na vysypání
- 1 čajová lžička jedlé sody
Poleva
- 240 gramů krystalového cukru
- 50 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 60 gramů čerstvého sýru
- 10 gramů citrónové šťávy
- 50 gramů mletých pekanových ořechů, orestovaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1828 kJ / 437 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 2.7 g
Alternativní recepty
Brownies z červené řepy s medem
55 Min
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1h 55min
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1h 10min
Makovo-jablečný koláč
1h 40min
Špaldová jablečná bábovka bez tuku
1h
Švédský mrkvový dort
1h
Dýňový cheesecake se skořicí
1h 30min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1h 15min
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2h
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1h
Rakouský makovec (bez lepku)
50min