Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 250 gramů mléka
- 1 kostka čerstvého droždí (40 g)
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru, domácí výroby
- 60 gramů cukru
- 70 gramů másla, na kousky
- 2 vejce
- 600 gramů hladké mouky, plus na pomoučení válu
- ¼ čajové lžičky soli
Mandlová poleva
- 200 gramů smetana ke šlehání, 33 % tuku
- 50 gramů cukru
- 70 gramů medu
- 300 gramů mandlových lupínků
Krém
- 450 gramů mléka
- 40 gramů vanilkového pudingu, v prášku
- 40 gramů cukru
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru, domácí výroby
- 500 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 4.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sněhový ořechový dort
40 Min
Kynutá bábovka s polevou
2h 50min
Saské tvarohové vdolečky
3h
Pudingovo-mandlové řezy
2 Std. 30 Min
Hrušky v červeném víně
3 Std. 20 Min
Velikonoční hnízda z odpalovaného těsta
1 Std. 15 Min
Smetanový krém "Piňa Colada"
1h 20min
Ananasová marmeláda s limetkou
40 Min
Řezy Tiramisu
1h
Bramborové knedlíky
50 Min
Máslovo-pudingový krém
20min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 Min