Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 250 gramů mléka
- 1 kostka čerstvého droždí (40 g)
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru, domácí výroby
- 60 gramů cukru
- 70 gramů másla, na kousky
- 2 vejce
- 600 gramů hladké mouky, plus na pomoučení válu
- ¼ čajové lžičky soli
Mandlová poleva
- 200 gramů smetana ke šlehání, 33 % tuku
- 50 gramů cukru
- 70 gramů medu
- 300 gramů mandlových lupínků
Krém
- 450 gramů mléka
- 40 gramů vanilkového pudingu, v prášku
- 40 gramů cukru
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru, domácí výroby
- 500 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 4.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Třešňový koláč s vanilkovým krémem
4 godz. 45 min
Plněné krokety
2h 30min
Fazolové placičky
10 godz. 30 min
Pudingovo-mandlové řezy
2h 30min
Moka dort
2óra 50p
Mazancové těsto plněné klobásou
3h 40min
Sněhový ořechový dort
40 min
Smažené kosmatice - květy černého bezu
30min
Veganský jablečný koláč s drobenkou
1 Std. 45 Min
Makovo-banánová zmrzlina
4u. 30min
Pečená rýže s cuketou a sýrem
50min
Řezy Mráček
2u. 10min