Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina, Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1091.6 kJ / 260.9 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 19.3 g
- Tuk
- 13.8 g
- Nasycený tuk
- 8.6 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Sodík
- 374.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 Min
Klopsy królewieckie
2 Std. 10 Min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 Min
Salsa balsamiczna z burakiem
1 Std. 20 Min
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Risotto po mediolańsku
30 Min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 Std.
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Marynata winna
15 Min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 Min