Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina, Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1091.6 kJ / 260.9 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 19.3 g
- Tuk
- 13.8 g
- Nasycený tuk
- 8.6 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Sodík
- 374.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos curry
30min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Bulion rybny
1h
Sos słodko-kwaśny z papryką
50min
Sos salvitxada
1h 25min
Marynata winna
15min
Sos romesco
1h 25min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Sos beszamelowy
15min
Klopsy królewieckie
2h 10min