
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 260.9 kcal / 1091.6 kJ
- Protein
- 2.8 g
- Tuk
- 13.8 g
- Sacharidy
- 19.3 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Nasycený tuk
- 8.6 g
- Sodík
- 374.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos salvitxada
1hod. 25min
Sos koperkowy
15min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos curry
30min
Sos serowy roquefort
20min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Marynata winna
15min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1hod.
Sos romesco
1hod. 25min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos z czerwonego wina
40min
Gulasz z polentą
2hod.