Kompatibilní verze
Lískoořechový meringue dort s banánovo-karamelovým krémem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lískoořechový korpus
- slunečnicový olej, na vymazání
- 250 gramů krystalového cukru
- 150 gramů lískových ořechů
- 5 bílků
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
Krém
- 75 gramů karamelových bonbónů (např. werther's)
- 1 banán (cca 120 gramů)
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku, vychlazené
Poleva
- 100 gramů hořké čokolády, na malé kousky
- 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
Sestavení dortu
- 50 gramů hořké čokolády, celé
- 35 gramů lískových ořechů, oloupaných a opražených
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Malinové suflé s anglickým krémem (bez lepku)
Ninguna valoración
Jahodové tiramisu
Ninguna valoración
Včelí úlky s pekanovými ořechy
50min
Amaretové cupcaky
3 Std.
Nanuk v sušence
6h 40min
Pivní rizoto s houbami
45min
Italský velikonoční chléb
3h 50min
Chilli con soya
45min
Fenyklový digestiv
10 min
Těstoviny s pálivou mrkvovou omáčkou s kešu
20min
Čokoládovo-karamelový řez
4 Std. 30 Min
Pistáciová zmrzlina bez vajec
10 Std. 20 Min