Zařízení & příslušenství
Lískoořechový meringue dort s banánovo-karamelovým krémem
Příprava 30min.
Celkový 3hod. 15min.
12 kusů
Suroviny
Lískoořechový korpus
-
slunečnicový olej na vymazání
-
250 gramů krystalového cukru
-
150 gramů lískových ořechů
-
5 bílků
-
1 polévková lžíce bílého vinného octa
Krém
-
75 gramů karamelových bonbónů (např. werther's)
-
1 banán (cca 120 gramů)
-
100 gramů smetany, min. 30 % tuku vychlazené
Poleva
-
100 gramů hořké čokolády na malé kousky
-
80 gramů smetany, min. 30 % tuku
-
1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
Sestavení dortu
-
50 gramů hořké čokolády celé
-
35 gramů lískových ořechů oloupaných a opražených
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
6 g
Kalorie
1461 kJ /
349 kcal
Tuk
21 g
Vláknina
2.2 g
Sacharidy
34 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Božské dorty
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Žampióny s bylinkovým mascarpone
35min.
Orientální marináda
5min.
Celozrnný velikonoční věnec s vejci a uzeným pstruhem
1hod. 45min.
Jahodová terina s bílou čokoládou
24hod.
Kakaovo-mrkvové muffiny
40min.
Jogurtové muffiny s goji
40min.
Pomerančový dort s tropickým ovocem
2hod. 40min.
Teplý kuřecí salát se sýrem
25min.
Telecí guláš v chlebu
Žádné hodnocení
Sušenky (Petits sablés)
1hod. 45min.
Trojbarevné cupcaky
2hod.
Mazaní smajlíci
1hod. 35min.