Lískoořechový meringue dort s banánovo-karamelovým krémem
TM5 TM6

Lískoořechový meringue dort s banánovo-karamelovým krémem

3.0 (1 hodnocení)

Suroviny

Lískoořechový korpus

  • slunečnicový olej, na vymazání
  • 250 gramů krystalového cukru
  • 150 gramů lískových ořechů
  • 5 bílků
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa

Krém

  • 75 gramů karamelových bonbónů (např. werther's)
  • 1 banán (cca 120 gramů)
  • 100 gramů smetany, min. 30 % tuku, vychlazené

Poleva

  • 100 gramů hořké čokolády, na malé kousky
  • 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu

Sestavení dortu

  • 50 gramů hořké čokolády, celé
  • 35 gramů lískových ořechů, oloupaných a opražených

Nutriční hodnoty
na 1 kus
Kalorie
1461 kJ / 349 kcal
Protein
6 g
Sacharidy
34 g
Tuk
21 g
Vláknina
2.2 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty