Lískoořechový meringue dort s banánovo-karamelovým krémem

Lískoořechový meringue dort s banánovo-karamelovým krémem

3.0 1 hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 3hod. 15min.
12 kusů

Suroviny

Lískoořechový korpus
  • slunečnicový olej na vymazání
  • 250 gramů krystalového cukru
  • 150 gramů lískových ořechů
  • 5 bílků
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa
Krém
  • 75 gramů karamelových bonbónů (např. werther's)
  • 1 banán (cca 120 gramů)
  • 100 gramů smetany, min. 30 % tuku vychlazené
Poleva
  • 100 gramů hořké čokolády na malé kousky
  • 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
Sestavení dortu
  • 50 gramů hořké čokolády celé
  • 35 gramů lískových ořechů oloupaných a opražených

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 kus

Protein 6 g
Kalorie 1461 kJ / 349 kcal
Tuk 21 g
Vláknina 2.2 g
Sacharidy 34 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...