Kompatibilní verze
Pošírovaná treska s pórkovou omáčkou, mrkví a rýží basmati
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů basmati rýže
- 1 ½ čajové lžičky mořské soli
- 1000 gramů vody
- 400 gramů mrkve, na úzké špalíčky (5 mm)
- 400 gramů pórku, na kousky (5 mm)
- 500 gramů tresky, vykostěné, bez kůže (cca 4 kusy)
- 450 gramů mléka
- 10 kusů bílého pepře, celého
- 50 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého (nebo dle chuti)
- 1 čajová lžička hořčičného prášku
- 5 - 10 snítek pažitky, nasekané, plus extra pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1835 kJ / 439 kcal
- Protein
- 34.2 g
- Sacharidy
- 65.9 g
- Tuk
- 4.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Treska na rajčatovém lůžku
55 min
Jogurtový dezert s borůvkovým přelivem
6h 20min
Pomerančovo-lososový špíz s jasmínovou rýží
1h
Rybí špízy s bramborami a paprikovou omáčkou
1h
Treska v soli se smetanovým kaviárem
20 min
Polévka s mrkví, petrželí, celerem a bramborem
1h
Krůtí prso se špenátem a batátem
35 min
Salát z quinoy s kuřetem a avokádem
1h 15min
Pečené papriky plněné masovou směsí
1 godz. 20 min
Kroupový salát s rajčaty
45 min
Asijská polévka s vaječnými nudlemi a kuřetem - z jednoho hrnce
40 min
Tilápie s červeným kari
40 min