Kompatibilní verze
Pošírovaná treska s pórkovou omáčkou, mrkví a rýží basmati
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů basmati rýže
- 1 ½ čajové lžičky mořské soli
- 1000 gramů vody
- 400 gramů mrkve, na úzké špalíčky (5 mm)
- 400 gramů pórku, na kousky (5 mm)
- 500 gramů tresky, vykostěné, bez kůže (cca 4 kusy)
- 450 gramů mléka
- 10 kusů bílého pepře, celého
- 50 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého (nebo dle chuti)
- 1 čajová lžička hořčičného prášku
- 5 - 10 snítek pažitky, nasekané, plus extra pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1835 kJ / 439 kcal
- Protein
- 34.2 g
- Sacharidy
- 65.9 g
- Tuk
- 4.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40 min
Zapečená dýně s čedarem
45 Min
Brokolice s těstovinami a ančovičkami
25 Min
Farfalle v italských barvách
30min
Treska na rajčatovém lůžku
55 Min
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
30min
Krůtí roláda s noky z hráškového pyré
35 min
Houbové quinotto
30min
Kuličky z tresky a brambor
55 Min
Kuře s těstovinami orzo a pestem
30min
Krémové kuřecí kari s květákovou rýží
30min
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a celerovým pyré
40 min