Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Světlé těsto
- 180 gramů másla, na kousky
- 300 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce cukru krupice
- 4 žloutky
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany, 20 % tuku
Tmavé těsto
- 90 gramů másla, na kousky
- 150 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 polévková lžíce cukru krupice
- 2 žloutky
- 1 polévková lžíce zakysané smetany, 20 % tuku
- 1 polévková lžíce kakaa
Vrchní vrstva
- 230 gramů cukru krupice
- 6 bílků
- 400 gramů zmrazeného ovoce, např. třešně, rybíz, maliny
- 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1414 kJ / 337 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 1.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ořechovo-banánové řezy
1 Std. 30 Min
Jahodové řezy
1 Std. 10 Min
Quiche s lososem
50min
Koláč s mletým masem a zeleninou
1 Std. 30 Min
Čokoládový srnční hřbet
2 Std.
Salát z bílého zelí, mrkve a jablka
5 min
Rebarborové řezy s mandlemi a marcipánem
1 Std. 10 Min
Karamelovo-ořechové řezy
26 godz.
Bábovka s bylinným likérem
1 Std.
Ořechovo-kávový moučník
1 Std. 10 Min
Tarte Tatin (obrácený koláč)
2 Std.
Pletenec se skořicí a datlemi
50min