Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Světlé těsto
- 180 gramů másla, na kousky
- 300 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce cukru krupice
- 4 žloutky
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany, 20 % tuku
Tmavé těsto
- 90 gramů másla, na kousky
- 150 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 polévková lžíce cukru krupice
- 2 žloutky
- 1 polévková lžíce zakysané smetany, 20 % tuku
- 1 polévková lžíce kakaa
Vrchní vrstva
- 230 gramů cukru krupice
- 6 bílků
- 400 gramů zmrazeného ovoce, např. třešně, rybíz, maliny
- 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1414 kJ / 337 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 1.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mazancové těsto plněné klobásou
3h 40min
Chléb se sýrem a bylinkami
2h 45min
Pivní muffiny se sýrem
35min
Knedlíky s parmazánovo-rajčatovou směsí
1h
Kokosové kloboučky
2h
Saské tvarohové vdolečky
3 Std.
Sušenky Pouštní růže
45min
Mléčné knedlíky
40min
Ořechovo-kávový moučník
1h 10min
Bábovka plněná tvarohem
1h
Jogurtová bábovka
1h 40min
Tvarohový závin s pudingem
1h 20min