Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů loupaných vlašských ořechů
- 400 gramů mrkve, na kousky
- 50 gramů šalotky, napůl
- 60 gramů olivového oleje
- 30 gramů jablečného octa
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 stonky čerstvé petržele, jen lístky
- 3 špetky mletého černého pepře
- 300 gramů jablek, oloupaných, na čtvrtky
- 1200 gramů vody
- 300 gramů těstovin, sušených, typu fusilli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s kari a mrkví
30min
Celerový salát s rozinkami a vlašskými ořechy
1h 15 min
Špenátový salát s ředkvičkami a zakysanou smetanou
15min
Rajčatovo-fazolový salát
30min
Jablečné knedlíky
30min
Těstovinový salát s ořechy
15min
Rizoto s paprikami a tuňákem
40min
Těstoviny s pálivou mrkvovou omáčkou s kešu
20 min
Podzimní dýňový salát
10 min
Polévka oranžová z dýně
35 Min
Těstovinový salát se zeleninou a bylinkovo-česnekovým aioli
30min
Salát z červené řepy s jablky a ořechy
10 min