Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 EL Butter zum Einfetten
-
2
EL Grieß (Weich- oder Hartweizengrieß), zum Ausstreuen,
nebo 2 EL Haferflocken oder Leinsamen, zum Ausstreuen -
250
g Dinkelkörner
nebo 250 g Weizenkörner - 1250 g Wasser
-
10
g Zuckerrübensirup
nebo 10 g Honig -
20
g frische Hefe
nebo 2 TL Trockenhefe (8 g) - 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 10 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Salz
-
100
g Sonnenblumenkerne
nebo 60 - 80 g Kerne, gemischt (z.B. Kürbiskerne, Leinsamen)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 4 g
- Vláknina
- 2.1 g
Alternativní recepty
Schwarzbrot
3 Std.
Sesambrot
2h
Dinkelbrot
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Möhren-Nuss-Brot
2h 10min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Sonnenblumenbrot
1 Std. 20 Min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min