Kompatibilní verze
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
60
g Gouda kaas, in stukken
nebo 60 g Edammer kaas, in stukken - 60 g spekblokjes
- 800 - 850 g kippenborstfilets, ontbeend, ontveld en opengesneden tot een enkele platte steak
- 3 el sojasaus
-
1
tl rundvleesextract (bv. Bovril, Maggi)
nebo 1 tl vleesbouillonpasta, huisgemaakt - 40 g olijfolie
- 280 - 300 g uien, in vier gesneden
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar smaak
- 1 snuifje zout
- 400 g zoete aardappelen, gepeld, in dikke schijfjes (4 cm)
- 500 g appels (bv. Granny Smith, Golden Delicious), klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 180 g kookappels (bv. Bramley, Reinette), gepeld, klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 1 tl azijn, liefst cider- of rijstazijn (zie tip)
- 1 volle tl currypoeder, pikant of mild, naar smaak
- 150 - 200 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 2745 kJ / 656 kcal
- Protein
- 59 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 7.3 g
Alternativní recepty
Ovenschotel met kip en spek
1 Std. 10 Min
Appelmoes
20min
Balletjes in Spaanse saus
55 Min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.
Chocolade broodpudding
1h 25min
Bundeltjes van sperziebonen met aardappelen en tijmboter
50 Min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50 Min
Warme chocolademelk van de inca's
40 Min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2h
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45 Min
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1h 15min
Sabayon (Zabaglione)
15min