Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 eggs
Filling
- 300 g pork belly, cut into pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button)
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (volitelně)
- 270 g raw prawns, peeled and deveined
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp sesame oil (30 g, see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.2 g
Alternativní recepty
Rosemary meat pies
3 Std. 30 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Hong Kong-style roast pork belly
10u.
White chocolate mousse cups
3h 35min
Banh ran (sesame balls)
25h 30 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Cheesecake with meringue topping
3 Std. 30 Min
Vegetable spring rolls
1 Std. 10 Min
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 Std. 20 Min
Baked cheesecake
2 Std. 55 Min