Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 eggs
Filling
- 300 g pork belly, cut into pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button)
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (volitelně)
- 270 g raw prawns, peeled and deveined
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp sesame oil (30 g, see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.2 g
Alternativní recepty
Pork san choy bau
25min
Pineapple buns
9h 50min
Wonton wrappers
55 min
Wonton soup
1h
Hong Kong-style roast pork belly
10sa
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20 min
Bagels with bacon jam and egg
3 Std. 20 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Char siu bao pork buns
6h 35min
Prawn wontons
2h
Cha gio (spring rolls)
55 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min