
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 eggs
Filling
- 300 g pork belly, cut into pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button)
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (volitelně)
- 270 g raw prawns, peeled and deveined
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp sesame oil (30 g, see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.2 g
Alternativní recepty
Wonton soup
1hod.
Hong Kong-style roast pork belly
10hod.
Steamed cabbage and pork dumplings
1hod. 35min
Chicken banh mi
4hod. 35min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1hod.
Banh bao (steamed pork buns)
2hod. 45min
Lime meringue tartlets
2hod. 40min
Vegetable spring rolls
1hod. 10min
Steamed pork buns (baozi)
2hod. 30min
Prawn dumplings (xia jiao)
1hod. 15min
Pork and prawn dumplings
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min