Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g basmati rice
- 1550 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 20 g oil
- 700 g lamb shoulder meat, in bite-size cubes, fat removed
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp pepper, freshly ground
- 350 g aubergine, peeled and cut into slices (2 cm)
- toasted pine nuts, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 43.5 g
- Sacharidy
- 64.8 g
- Tuk
- 22.4 g
Alternativní recepty
'Qamar el-din' juice
5 dk
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Garlic dip (toum)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1u. 25min
Chicken moghrabieh
1u. 25min
Couscous with lamb and vegetables
50 dk
Toum
15min