
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g basmati rice
- 1550 g water
- 100 g onions cut into quarters
- 20 g oil
- 700 g lamb shoulder meat in bite-size cubes, fat removed
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp pepper, freshly ground
- 350 g aubergine peeled and cut into slices (2 cm)
- toasted pine nuts to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 634 kcal / 2653 kJ
- Protein
- 43.5 g
- Tuk
- 22.4 g
- Sacharidy
- 64.8 g
Alternativní recepty
Sweet cheese pastry (knafeh)
3hod.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2hod.
Arabian ice cream
10hod. 25min
Za'atar flat bread (mankouche)
1hod. 35min
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min
Cheese sambousek
1hod. 45min
Okra and meat stew (bamia)
1hod.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1hod. 30min
Toum
15min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13hod. 30min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min