![Cheese sambousek Cheese sambousek](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E11EEE1-48EC-4F6F-A744-C354E96B206D/Derivates/d713e472-1bf2-4c08-94b7-a3b391558214.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 300 g flour
- 50 g butter, cut in pieces
- 50 g oil
- 100 g water
- 1 ½ tsp salt
Filling
-
110
g akkawi cheese, cut into pieces (3 cm)
nebo 110 g mozzarella, cut into pieces (3 cm) - 110 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs
- 8 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ tsp ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg (volitelně)
Assembly and frying
- flour, for dusting
- sunflower oil, for deep frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Sacharidy
- 6.6 g
- Tuk
- 12.9 g
Alternativní recepty
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Kashta cream
10min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min