Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 stonků koriandru, čerstvého, na kousky
- 150 gramů pórku, na kousky
- 120 gramů řapíkatého celeru, na kousky
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 30 gramů olivového oleje, plus extra na pokapání
- 2 čajové lžičky kmínu, mletého
- 1 ½ - 2 čajové lžičky mletého koriandru, dle chuti
- 2 čajové lžičky mleté skořice
- 2 čajové lžičky mleté kurkumy
- 2 - 3 polévkové lžíce harissa omáčky, dle chuti
- 500 gramů vody
- 800 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
- 85 gramů zelené čočky
-
2
čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty
nebo 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody) - 1 polévková lžíce zlatého cukru, krupice
- 10 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
-
4
kuřecí paličky, vykostěné, bez kůže (cca 400 gramů), na kousky (2 cm)
nebo 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže, bez kostí, na kousky (2 cm) - 8 plátků bílého chlebu, toastového
- 200 gramů bílého jogurtu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Protein
- 39 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mořský vlk s kadeřávkem a bílými fazolemi
30min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1h
Středomořský zeleninový pekáč
50min
Polévka Tom Yum
15min
Rychlý jehněčí dansak
45min
Rybí frikadely s crème fraîche dipem s medvědím česnekem
30min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Korma s mořskými plody
40min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Dal makhani
13h 20min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min
Indický čočkový dahl
30min