Marocká polévka harira s kuřecím masem

Marocká polévka harira s kuřecím masem

4.8 25 hodnocení
Příprava 15min
Celkový 55min
4 porce

Suroviny

  • koriandru, čerstvého na kousky
    10 stonků
  • pórku na kousky
    150 gramů
  • řapíkatého celeru na kousky
    120 gramů
  • mrkve na kousky
    100 gramů
  • olivového oleje plus extra na pokapání
    30 gramů
  • kmínu, mletého
    2 čajové lžičky
  • mletého koriandru dle chuti
    1 ½ - 2 čajové lžičky
  • mleté skořice
    2 čajové lžičky
  • mleté kurkumy
    2 čajové lžičky
  • harissa omáčky dle chuti
    2 - 3 polévkové lžíce
  • sekaných rajčat, sterilovaných
    800 gramů
  • kuřecí dochucovací pasty
    2 čajové lžičky
    2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
  • zlatého cukru, krupice
    1 polévková lžíce
  • vody
    500 gramů
  • zelené čočky
    85 gramů
  • kuřecí palička, bez kůže (cca 400 gramů), na kousky (2 cm)
    4
    400 gramů kuřecích prsou, bez kůže, bez kostí, (cca 400 gramů), na kousky (2 cm)
  • bílého jogurtu
    200 gramů
  • bílého chleba, toastového
    8 plátků
  • citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
    10 gramů

Nutriční hodnoty na 1 porce

Kalorie 424 kcal / 1777 kJ
Protein 39 g
Tuk 7 g
Sacharidy 46 g
Vláknina 9 g

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...