Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chocolate and Sesame Ganache
- 200 g dark chocolate (64%), small pieces or callets
- 200 g milk chocolate, small pieces or callets
- 375 g double cream
- ½ tsp cocoa powder
- 50 g liquid glucose
- ¾ tsp fine sea salt
- 50 g sesame oil
- 25 g vegetable oil
- 3 egg yolks, from medium eggs
Ginger Ice Cream
- 750 g whole milk
- 250 g double cream
- 75 g liquid glucose
- 40 g trimoline
- 30 g milk powder
- 50 g fresh root ginger, grated
- 200 g egg yolks
- 100 g caster sugar
- 20 g stem ginger in syrup, syrup only
- 50 g stem ginger, chopped in small pieces
Pear Purée
- 3 pears, medium, peeled, cored (approx. 300 g)
- 30 g unsalted butter, diced
- 50 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Garnish
- 4 pears, medium, peeled, sliced (1 mm) then cut in 2 cm discs
- 16 halved walnuts, for grating over plates
- coriander cress, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3232 kJ / 772.5 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 51.6 g
- Nasycený tuk
- 24.8 g
- Vláknina
- 6.4 g
- Sodík
- 206.3 mg
Alternativní recepty
Decadent Dark Chocolate Brownies
1 godz. 55 min
Strawberry Bavarois
6 Std.
Salted Caramel Florentines
55 Min
Mince Pie Ice Cream Sandwich
16h
Tarte Tatin
1h
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3h 10min
Mini Fougasse
5h
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Panna Cotta
6h 15min
Almond Tuiles
1 Std. 30 Min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4h 30min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min