Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La sauce tomate
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates, coupées en morceaux
- 2 c. à café de concentré de tomate
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 brins de basilic frais, ciselés
La polenta crémeuse
- 300 g de lait
- 300 g d'eau
- 150 g de polenta
- 80 g de parmesan râpé
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 tranches de jambon blanc italien
- 1 boule de mozzarella, coupée en tranches
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1521 kJ / 364.7 kcal
- Protein
- 17.8 g
- Sacharidy
- 8.2 g
- Tuk
- 20.2 g
- Vláknina
- 1.3 g
Alternativní recepty
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 Min
Quenelles de semoule et lard en gratin
1 Std.
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1h 10 min
Veau bolognaise et polenta
35 min
Crozetto aux lardons et poivrons
40 min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 min
Gratin de crozets au jambon
1 Std.
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min
Polenta aux olives
45 min
Polenta aux olives et tomates confites
45 min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 min