Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 360 g Äpfel, davon 300 g geschält, geviertelt und 60 g in Spalten (rotschalig)
- 20 g Zitronensaft
- 150 g Mandeln
- 50 g Orangeat
- 250 g Mehl
- 30 g Kakao
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 250 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 5 Eier
- 100 g Rotwein, trocken
- 200 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 50 g Sahne
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1600 kJ / 382 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 21 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rotweingugelhupf
1u. 40min
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1h 45 min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Zwetschgen-Datschi
2u. 30min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 Std. 5 Min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 Std. 50 Min
Gewürzkuchen
2h
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 Std.
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1 Std. 35 Min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 Std.
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10 min