Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 120 g Zucker
- 120 g Speisestärke
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Eigelb (Kl. M)
Mohnfüllung
- 90 g Mohn
- 450 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 75 g Zucker
- 50 g Hartweizengrieß
Quarkfüllung
- 1 Prise Salz
- 5 Eier (Kl. M), getrennt
- 200 g Zucker
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 800 g Magerquark
- 100 g Milch
- 100 g Mehl
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2254 kJ / 538 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 24 g
Alternativní recepty
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 Std. 20 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.