Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hefeteig
- 200 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 80 g Zucker
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
- ¼ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 100 g Mandeln
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 50 g kandierter Ingwer
- 150 g Mehl
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 50 g Speisestärke
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Rhabarber, rotstielig, in Stücken (4 cm)
- 50 g Zucker
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Puderzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1453 kJ / 346 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 16 g
Alternativní recepty
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 Std. 40 Min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2hod. 30min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min