Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g Aprikosen, getrocknet, entsteint
- 50 g kandierter Ingwer
- 50 g Cranberrys, getrocknet
- 30 g Datteln, entsteint
- 40 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 40 g Orangenlikör (z.B. Cointreau)
- 110 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 20 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 60 g brauner Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- 140 g Mehl
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Orangenmarmelade
- 1 EL Puderzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 16 g
Alternativní recepty
Aprikosengugelhupf
2h
Panforte de Siena
2h
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Schoko-Orangen-Madeleines
1h 10min
Hackbraten mit Salbei und Oliven
1h 20min
Haselnussblätter
12 Std.
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Orientalische Pralinen
30min
Kardamomkekse mit Pistazien
1h 30min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1h 5 min
Rosmarin-Amarena-Kekse
2h 40min