Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mousse
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser, kalt zum Einweichen
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 40 g brauner Zucker
- 190 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 40 g weißes Mandelmus
- 350 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 1 TL Vanillepaste
Spekulatiushippen und Fertigstellung
- 60 g Puderzucker
- 60 g Mehl
- 1 ½ TL Spekulatiusgewürz
- 60 g Sahne
- 2 EL gehobelte Mandeln
- 3 Orangen
- 2 geh. TL Speisestärke
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2762 kJ / 659 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 37 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sauce Hollandaise mit Varianten
10 Min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3h
Rhabarber-Parfait
8 godz. 50 min
Geeiste Zimt-Mousse
5 Std.
Panna Cotta
5 Std.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15 min.
Quark-Mousse
5 Std.
Zimtmousse
5h 40min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Schokoladenmousse marmoriert
8 Std. 35 Min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 Std. 40 Min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.