Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Quark-Öl-Teig
- 120 g Pumpernickel, in Stücken
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Quark
- 1 Ei
- 1 Eiweiß
- 70 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 75 g Mehl
- 30 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Eigelb
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 4 Eier, getrennt
- 1000 g Quark
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 EL geriebene Zitronenschale
- 600 g Pflaumen, entsteint, in Würfeln (2 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1102 kJ / 263 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rotweinstollen
48 Std.
Rhabarber-Cranberry-Tarte
2 godz. 30 min
Kartoffel-Rhabarber-Blechkuchen
2 godz.
Kartoffel-Flammkuchen
40 Min
Rhabarberlasagne
1 Std. 10 Min
Mango-Kokos-Tarte
1 Std. 10 Min
Schiacciata mit Weintrauben
2 godz.
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40 min
Karibische Gugelhupfe (glutenfrei)
40 Min
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 Std. 45 Min
Apfel-Grieß-Kuchen
3h
Pflaumen-Käsekuchen
4h