Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1165 kJ / 278 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 15 g
Alternativní recepty
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10 min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Käsekuchen
1h 30 min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30 min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 godz. 30 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Apfel-Wein-Tarte
3h
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5 min
Käsekuchen mit Mohn
7h
Marzipan-Butterkuchen
3h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.