Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1165 kJ / 278 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 15 g
Alternativní recepty
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Aprikosen-Schnecken
2 Std. 15 Min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4h
Birnen-Preiselbeer-Pie
3h 30min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1h 30 min
Bakewell Tarte
2 godz.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Käsekuchen
1h 30 min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Badische Apfeltorte
1h 40min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min