Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Boden
- 400 g Äpfel, säuerlich, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 5 Eier (Kl. M)
- 30 g Wasser
- 225 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 125 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Butter, weich
- 15 g Honig, flüssig
- 10 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 60 g Mandelstifte
- 60 g Kürbiskerne
Apfelsahne und Fertigstellung
- 2 Äpfel, rot (z.B. Elstar oder Braeburn), geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 25 g
Alternativní recepty
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min
Kirsch-Vanille-Torte
24 Std.
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Apfel-Wein-Tarte
3h
Johannisbeer-Schnitte
2 Std. 30 Min
Birnen-Obersschnitten
1h 30min
Rhabarber-Mandel-Torte
4 Std. 30 Min
Bratapfelkuchen
7h
Flockentorte
2 Std. 25 Min