Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
3
kawałki mastyksu (volitelně)
nebo ½ - 1 łyżeczka anyżu, mielonego (volitelně) - 1 łyżeczka nasion wiśni wonnej (volitelně)
- 110 g cukru
- 100 g mleka
- 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wariant)
- 3 jajka
- 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 szczypta soli
- 70 g masła, miękkiego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania
- migdały, w płatkach, do dekoracji (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1023 kJ / 243 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 Std. 30 Min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 Std. 30 Min
Ciastka panellets
25h 45min
Suflety orzechowe
1h 30min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 Std.
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2h 10 min
Portugalski placek - Folar
8h 40min
Polano bożonarodzeniowe
45min
Babka drożdżowa Panettone
3ωρ.
Drożdżówki Gibassier
2h 10 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3u. 15min
Chałka
2 Std. 20 Min