Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lammrub und Vorbereitung
- 300 g Lammfleisch, sehnenfrei (z. B. Hüfte)
- 2 TL Kubebenpfeffer, ganz "Feine Prise"
- 3 Stängel Rosmarin, frisch, Nadeln abgezupft
- 1 TL Vanillezucker
- 2 TL grobes Meersalz
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 2 Zitronenschalenzesten, mit dem Sparschäler dünn abgezogen
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 30 g Olivenöl
Oliventapenade und Lammfarce
- 2 Zitronenschalenzesten, mit dem Sparschäler dünn abgezogen
- 75 g Oliven, schwarz, entkernt
- 40 g Pinienkerne
- 60 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
- 65 g Tomaten, reif, in Stücken
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 Stängel frischer Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 2 ½ TL Thymian, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- 30 g Tomatenmark
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 120 g Schlagobers
Fertigstellung
- 1 Lammkeule, ausgelöst für Roulade (ca. 1,3-1,6 kg), siehe Tipp
- 5 - 6 getrocknete Tomaten
-
300 - 500
g Gemüsefond
nebo 300 - 500 g Bier
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3438 kJ / 822 kcal
- Protein
- 58 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 63 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Oliven-Ciabatta
24 godz.
Kantonesischer Garnelen-Reis
50 Min
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1h 50min
Hirschrücken mit Kakaokruste und Schokoladen-Orangen-Butter
1 Std.
Orangenmarmeladen-Pie
2 godz.
Hähnchen-Tajine
4 Std.
Marmoriertes Schoko-Kaffee-Eis
11 Std. 30 Min
Panzanella mit Renekloden und Mozzarella
40min
Hähnchen-Zucchini-Erbsen-Puffer mit Gurkensalat
1h 30 min
Rindfleischsuppe
40min
Schokoladen-Soufflé
45 Min