Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
250
g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
nebo 250 g Margarine, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten - 250 g Honig
- 4 Eier
- 1 Pck. Lebkuchengewürz (15 g)
- 1 Pck. Zitronenschale, gerieben, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 350 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 2 TL Kakao, z.B. von Dr. Oetker
- 100 g Korinthen
- 100 g Haselnüsse, gemahlen, z.B. von Dr. Oetker
- Milch zum Bestreichen
- 100 g Mandeln, gehobelt, z.B. von Dr. Oetker
- 5 EL Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 1 EL Öl
- Walnusshälften zum Verzieren
- Haselnüsse zum Verzieren
- Mandeln, blanchiert, zum Verzieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1643 kJ / 391 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 25 g
Alternativní recepty
Vanillekipferl
2h
Zartes Mandelgebäck
10 Std.
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Rotweinstollen
48u.
Himmlischer Schokogugelhupf
1h 30min
Kokosmakronen
50 min
Brauner Kuchen
7 godz. 40 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30min
Glückskuchen
2 Std. 10 Min
Kaffee-Kuppeltorte
10 Std.
Zitronen-Gugelhupf
1h 15 min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30 min