Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knetteig
- 25 g Zitronat, z.B. von Dr. Oetker
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 160 g Zucker
- 1 Pck. Zitronenschale, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 1 Msp. Ingwer, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Msp. Gewürznelken, gemahlen
- 1 Msp. Piment, gemahlen
- 1 Msp. weißer Pfeffer, gemahlen
- 3 ½ EL Milch
- 25 g Mandeln, gemahlen, z.B. von Dr. Oetker
Guss und Fertigstellung
- 175 g Zucker
- 2 EL Wasser, heiß
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 217 kJ / 52 kcal
- Protein
- 1 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 1 g
Alternativní recepty
Elisenlebkuchen
2 godz. 30 min
Biberle
1 godz.
Anisplätzchen
9h
Mohnstollen
26 godz.
Frankfurter Bethmännchen
40min
Pfeffernüsse
1 godz.
Baumkuchenspitzen
1 godz. 20 min
Schwarz-Weiß-Gebäck
2h 15min
Brauner Kuchen
7 godz. 40 min
Bethmännchen
9 godz. 30 min
Sandtropfen
3h 40 min
Schoko-Hütchen mit Marzipan
4h 30min