Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hefeteig
- 300 g Mehl
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 50 g Milch
Vanillecreme und Fertigstellung
- 450 g Milch
- 80 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 2 Eigelb
- 20 g Rum
- 1 Ei mit 1 EL Wasser verquirlt, zum Bestreichen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Caffè-Latte-Kuchen
1h 40min
Kloster-Cremetorte
12h
Vanille-Grieß-Schnitten
2h 30min
Hefewaffeln
50min
Victoria Cake
3h 30min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8h 15 min
Quark-Hefe-Kuchen
1u. 20min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1u.
Gefüllter Schokoladenkranz
5h 40min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Butter-Apfel-Kuchen
3h