Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 60 g Wasser, kalt
- ¼ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 600 g Äpfel, in Spalten (1 cm), z.B. Cox Orange oder Braeburn
- 2 Zitronen, unbehandelt, ½ TL fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 250 g Joghurt, 1,5% Fett
- 250 g Quark, 20% Fett
- 50 g Apfeldicksaft
- 40 g Haferflocken, zart
- 25 g Mandeln, gehobelt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Erdbeer-Streusel-Schnitten
1h 30 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30 min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2 Std. 20 Min
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1h 10min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5h 40min
Käsekuchen mit Beeren
2h 50min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min
Apfelkuchen mit Guss
1h 20 min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45 min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min