
Kompatibilní verze
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
French chicken liver pâté
- 80 g onion (approx. ½ onion)
- 1 garlic clove
- 150 g unsalted butter cut into pieces
- 250 g chicken livers trimmed
- 60 g Port or Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
- 1 sprig fresh rosemary leaves only
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Port Jelly
- 1 gold strength gelatine leaf
- ice cold water to soak
- 100 g Port or Madeira wine
- bread of choice, to serve
- cornichons to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 167.6 kcal / 701.2 kJ
- Protein
- 4.7 g
- Tuk
- 13.4 g
- Sacharidy
- 3.3 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Nasycený tuk
- 8.1 g
- Sodík
- 39 mg
Alternativní recepty
Pâtè with Riesling
3hod.
Panna cotta
6hod. 15min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24hod. 30min
Citrus dust
4hod. 10min
Chicken and port pâté
1hod. 30min
Tuna dip
15min
Chicken liver pâté
2hod. 20min
Polenta
25min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2hod. 20min
Steak tartare
10min
Brandy Chicken Liver Pâté
3hod. 25min
Cherry clafoutis
1hod. 5min