Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Recheio
- 20 g coentros
- 1000 g água
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- ½ pimento vermelho
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 30 g óleo
- 200 g alho-francês cortado às rodelas
- 1 c. chá de garam masala
- 1 c. chá de caril
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes - Piripíri q.b. p/ temperar
- 100 g ervilhas descongeladas
Massa
- 120 g água
- 20 g óleo
- ½ c. chá de sal
- 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sementes de alcaravia ou sementes de funcho ou sementes de cominho
- Óleo q.b. p/ fritar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 480.6 kJ / 114.9 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 18.6 g
- Tuk
- 3.2 g
- Nasycený tuk
- 0.3 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 79.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Almofadinhas de bacalhau
1h 45min
Chamuças
1 Std. 30 Min
Spring rolls com molho picante
25 Min
Maionese
5 Min
Croquetes de camarão
1 Std. 20 Min
Chamuças de batata e coentros
45min
Croquetes
3 Std.
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Mini empadas
1 Std. 15 Min
Empada de caça
48h
Pastéis de massa tenra
3 Std.
Pastéis de bacalhau
45min