Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g brown rice vinegar
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 5 - 10 dashes Tabasco, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling Wrappers
- 150 g water
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g water (volitelně)
Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 150 g medium raw prawns, peeled
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and Cooking
- 1 carrot, sliced (2 mm)
- 500 g water, for steaming
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 262 kJ / 62 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 9.8 g
- Tuk
- 1.2 g
- Vláknina
- 0 g
Alternativní recepty
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1 Std. 35 Min
Sushi Rice
55 Min
Fresh Pasta Dough
1 Std.
Steamed Thai-style fish cakes
45 Min
Wonton Soup
1 Std.
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Pad Thai Noodles with Prawns
30 Min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2 Std. 50 Min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Thai Prawn Patties
1 Std. 20 Min
Leftover Roast Bao Buns with Hoisin Sauce
2 Std. 30 Min
Thai Fishcakes
1 Std. 10 Min