
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Char Siu
- 300 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Pickled Carrots
- 2 carrots (approx. 260 g, see tip), cut in pieces
- 75 g cider vinegar
- 75 g sugar
Bao Bun Dough
- 250 g strong white bread flour plus extra for dusting
-
2
tsp dried instant yeast
nebo 20 g fresh yeast crumbled - ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 140 g water
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil plus extra for greasing
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 500 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 232.2 kcal / 971.6 kJ
- Protein
- 9 g
- Tuk
- 7.5 g
- Sacharidy
- 31.1 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Nasycený tuk
- 2.1 g
- Sodík
- 278 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Spicy Pulled Beef
8hod. 10min
Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes
45min
Anchovy Breadcrumbs
5min
Bear Face Cake
1hod. 50min
Char Siu Pastries
6hod. 10min
Taiwanese Steamed Buns
2hod. 45min
Dim Sum 'Shao Mai'
2hod.
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2hod. 50min
Pulled Pork Buns
6hod. 20min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1hod. 25min
Pan-fried Bao Buns
1hod. 30min
Smoked Haddock, Asparagus and Soft-boiled Egg on Toast
35min