Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Biscuit base
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 40 g light brown sugar
- 2 tsp golden syrup
- 40 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
Salted caramel
- 80 g salted butter, room temperature
- 80 g light brown sugar
- 60 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp gelatine powder
- 1 ½ tsp golden syrup
- ½ tsp vanilla bean paste
- ¼ tsp salt
Chocolate mousse
- 1 tsp gelatine powder
- 2 tbsp milk
- 250 g pouring (whipping) cream
Chocolate ganache
- ½ tsp gelatine powder
- 50 g pouring (whipping) cream
- 20 g salted butter
- sea salt flakes, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 1092.1 kJ / 260 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 16.8 g
- Tuk
- 20.9 g
- Nasycený tuk
- 13 g
- Vláknina
- 0.6 g
- Sodík
- 176.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lemon tart
2h 15min
Chocolate volcanos
55min
Chocolate fondants
30 Min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Profiteroles
2h
Steamed orange puddings
1 Std. 25 Min
Chocolate brownie trifle
6 Std.
Chocolate ripple cheesecake towers
40min
Berry marshmallow slice
2h 30min
Chocolate fondant cake
40min
Portuguese-style custard tarts
40min
Chocolate ganache
20min