Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 430 - 440 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 6 jajek
- 200 g zakwasu na żurek
- 160 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1203 kJ / 287.3 kcal
- Protein
- 8.6 g
- Sacharidy
- 18.9 g
- Tuk
- 20.1 g
- Vláknina
- 0.5 g
Alternativní recepty
Klops z papryką i jajkiem
1h 40min
Babka mięsna
1h 30min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Mini tarty z porem
1h
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30min
Placek z cukinią
1 Std. 25 Min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1h 10min
Focaccia z kiełbasą
2h
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1h 30min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3h 10min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50min