
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Barbecue máslo (viz Tip)
- 1 stroužek česneku
- ½ čajové lžičky rozmarýnu, čerstvého
- ½ šalotky
- 1 - 2 sušená rajčata, v oleji osušená (12 gramů)
- 1 špetka soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 50 gramů másla změklého, na kousky
- ½ čajové lžičky tekutého kouře
Vepřová panenka ve slanině
- 80 gramů uzené slaniny, na plátky
- 1 vepřová panenka, bez šlach (cca 250 - 300 gramů)
- ¼ čajové lžičky soli
- ⅛ čajové lžičky černého pepře, mletého
-
70
gramů bazalkového pesta
nebo 70 gramů červeného pesta - 1850 gramů vody
-
1
rovná čajová lžička vitamínu C (kyseliny askorbové) v prášku
nebo 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (z poloviny citrónu)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 711.5 kcal / 2970.5 kJ
- Protein
- 43.5 g
- Tuk
- 59 g
- Sacharidy
- 2 g
- Vláknina
- 1.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Masová dochucovací pasta
45min
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35min
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1hod. 10min
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2hod. 10min
Sous-vide hrušky se skořicovou omáčkou
2hod. 5min
Vepřová panenka s chřestem a bylinkovou omáčkou
1hod. 10min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2hod. 20min
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2hod. 20min
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min
Kuřecí stehna v teriyaki marinádě
2hod. 5min
Jemná kuřecí prsa à la sous-vide
1hod. 35min
Karamelizované cibulové čatní
24hod.