Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů špaldových zrn, namočených přes noc
- 80 gramů parmazánu, na kusy
- 80 gramů cibule, napůl
- 10 gramů hříbků, sušených
- 1 stroužek česneku
- 2 špetky černého pepře, čerstvě umletého
- 20 gramů másla, plus navíc na smažení
- 50 gramů bílého vína
- 400 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- gram máslo na smažení
- 400 gramů lišek, očištěných a podle velikosti nakrájených na půlky nebo na čtvrtiny
- 2 jarní cibulky, na kolečka (5 mm)
- 2 čajové lžičky čerstvé petržele, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quiche s fetou a červenou řepou
1 Std. 50 Min
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1 Std. 25 Min
Rukolové pesto s avokádem a lískovými ořechy
15 Min
Fondue se sýrem s modrou plísní, hruškami a grissini
Žádné hodnocení
Ruský bramborový salát
50 Min
Makové houstičky s chorizem
2 Std. 30 Min
Bramborovo mandlové placky s fazolemi a rajčatovou omáčkou
50 Min
Lilkové kuličky s vlašskými ořechy
Žádné hodnocení
Salát z červené čočky s uzeným pstruhem
40 Min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45 Min
Rychlý jehněčí dansak
45 Min
Kari ze špičatého zelí
35 Min