Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů špaldových zrn, namočených přes noc
- 80 gramů parmazánu, na kusy
- 80 gramů cibule, napůl
- 10 gramů hříbků, sušených
- 1 stroužek česneku
- 2 špetky černého pepře, čerstvě umletého
- 20 gramů másla, plus navíc na smažení
- 50 gramů bílého vína
- 400 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- gram máslo na smažení
- 400 gramů lišek, očištěných a podle velikosti nakrájených na půlky nebo na čtvrtiny
- 2 jarní cibulky, na kolečka (5 mm)
- 2 čajové lžičky čerstvé petržele, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40min
Pšenično-žitná pizza s červeným sugem
1h 40min
Zmrzlina z gorgonzoly s karamelizovanými hruškami a ořechy
14h 15min
Batátové lívance s chilli salsou
40min
Celozrnný mangoldový quiche
1h 30min
Quinotto s krevetami a chřestem
30min
Zeleninové muffiny s tofu a koriandrovo-jogurtovou omáčkou
1h 10min
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40min
Medovo-dýňové perníčky
1h 45min
Dip z červené řepy
15min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30min
Letní zeleninová pizza (bezlepková)
1h 50 min