Špenátové vafle s krémem z gorgonzoly, hroznovým vínem a ořechy
TM5 TM6

Špenátové vafle s krémem z gorgonzoly, hroznovým vínem a ořechy

5.0 (4 hodnocení)

Suroviny

Krém z gorgonzoly

  • 100 gramů vlašských ořechů
  • 100 gramů gorgonzoly, na kousky
    nebo 100 gramů nivy
  • 200 gramů mascarpone
  • 40 gramů suchého bílého vína
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 50 - 60 gramů smetany, min. 33 % tuku, vychlazené

Špenátové vafle

  • 3 vejce
  • 450 gramů mraženého špenátu, sekaného, rozmraženého, nescezeného
  • 1 stroužek česneku
  • 70 gramů řepkového oleje, plus na pečení
  • 250 gramů hladké mouky
  • 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 rovná čajová lžička soli
  • řepkový olej
  • 200 gramů bílého hroznového vína, napůl (volitelně)

Nutriční hodnoty
na 1 kus
Kalorie
1885 kJ / 450 kcal
Protein
11.4 g
Sacharidy
28.6 g
Tuk
33.7 g
Vláknina
3.4 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty