Zařízení & příslušenství
Špenátové vafle s krémem z gorgonzoly, hroznovým vínem a ořechy
Příprava 30min.
Celkový 55min.
10 kusů
Suroviny
Krém z gorgonzoly
-
100 gramů vlašských ořechů
-
100 gramů nivy100 gramů gorgonzoly na kousky
-
200 gramů mascarpone
-
40 gramů suchého bílého vína
-
1 špetka mletého černého pepře
-
50 - 60 gramů smetany, min. 33 % tuku vychlazené
Špenátové vafle
-
3 vejce
-
450 gramů mraženého špenátu, sekaného rozmraženého, nescezeného
-
1 stroužek česneku
-
70 gramů řepkového oleje plus na pečení
-
250 gramů hladké mouky
-
2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
-
1 rovná čajová lžička soli
-
řepkový olej
-
200 gramů bílého hroznového vína (volitelně) napůl
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
11.4 g
Kalorie
1885 kJ /
450 kcal
Tuk
33.7 g
Vláknina
3.4 g
Sacharidy
28.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Vafle
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Kukuřičné placičky
30min.
Polentová pizza
1hod.
Bylinkový koláč
1hod.
Letní veganské rolky
35min.
Placky s koprem a fetou
1hod. 20min.
Zelené smoothie lívanečky
45min.
Celozrnné mrkvové vafle se skořicovým krémem
1hod. 5min.
Belgické vafle se šlehačkou a jahodami
1hod. 50min.
Dýňové kroupoto s parmazánem
1hod. 30min.
Mrkvové pyré s olivovým olejem
35min.
Tradiční vafle s hruškovým pyré
2hod. 30min.
Čokoládovo-banánové sušenky s cizrnou
30min.