Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kurczak w harissie
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
- sól, do oprószenia
- 250 g wody
- 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
- ½ pęczka mięty, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 902.5 kJ / 215.7 kcal
- Protein
- 34.9 g
- Sacharidy
- 9.8 g
- Tuk
- 3.3 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 381.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kurczak w sosie satay
30min
Kurczak garam masala
40min
Kurczak garam masala z ryżem
1h
Tajski burger
55min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2h
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1 godz. 5 min
Harissa
45min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Kurczak w cieście kokosowym
40min