Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 garlic clove
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 100 g eschalots
- 8 - 10 dried red chillies
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 2 tbsp tamarind paste
- 200 g water
- 200 g tomato, cut into wedges
- 500 - 600 g snapper fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 1 tsp sugar
- ½ - 1 tsp salt
- 100 g okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1433.9 kJ / 341.4 kcal
- Protein
- 33.2 g
- Sacharidy
- 15.4 g
- Tuk
- 15.4 g
- Nasycený tuk
- 2.2 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 762.9 mg
Alternativní recepty
Nasi Lemak
45 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1u. 20min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Nasi tomato (tomato rice)
40 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Nasi Lemak
45 Min
Char Kway Teow
15 Min
Sambal Belacan
10min