Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 8 - 10 dried red chillies
- 100 g eschalots
- 1 garlic clove
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 200 g water
- 2 tbsp tamarind paste
- ½ - 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 500 - 600 g boneless snapper fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 200 g tomato, cut into wedges
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 100 g okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1433.9 kJ / 341.4 kcal
- Protein
- 33.2 g
- Sacharidy
- 15.4 g
- Tuk
- 15.4 g
- Nasycený tuk
- 2.2 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 762.9 mg
Alternativní recepty
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Char Kway Teow
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Nasi Lemak
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi Lemak
45min
Sambal Petai Prawns
20 min
Sambal Belacan
10 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min