Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g amêndoa s/ pele
- 100 g manteiga
- 120 g pão alentejano duro cortado em cubos pequenos
- 300 g água
- 300 g açúcar
- 2 paus de canela
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
- 6 gemas de ovo
- Canela em pó q.b. p/ servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1759.8 kJ / 420.6 kcal
- Protein
- 7.4 g
- Sacharidy
- 49.6 g
- Tuk
- 23.2 g
- Nasycený tuk
- 8.3 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 88 mg
Alternativní recepty
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 Std. 20 Min
Semifrio marmoreado
4 godz. 20 min
Bacalhau no pão gratinado
1u.
Bolo rançoso de Pavia
1 godz. 30 min
Papos de anjo
50min
Picado de abelha
40min
Doce da casa
45min
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2h 20min
Bacalhau da consoada gratinado
1 Std. 15 Min
Filhós
1u.
Torta de claras com manga
30 min
Farófias
20min