Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 1000 g mięsa wieprzowego, tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 400 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 3 jajka
- 50 g bułki tartej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1138.3 kJ / 272.1 kcal
- Protein
- 17.9 g
- Sacharidy
- 5.5 g
- Tuk
- 19.5 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 457.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pasztet babci Uli
8h 50min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Pasztet z piersi indyka
2h
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Tatar z chrzanem
1h 20 min
Pasztet
3h