Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ¼ čajové lžičky celého anýzu
- 60 gramů krystalového cukru
- 10 gramů vanilkového cukru
- 90 gramů suchého bílého vína
- 120 gramů mléka
- 30 gramů čerstvého droždí
- 110 gramů másla, na kousky, plus navíc na vymazání
- 500 gramů hladké mouky
- 2 čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
- ½ čajové lžičky soli
- 3 žloutky
- 1 vejce, rozšlehané
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1789 kJ / 428 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 55 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Velikonoční beránek
55 min
Bulky s ořechovou náplní a vajíčkovým salátem
1h 30min
Tvarohová vánočka
1h 5min
Britské křížové bochánky
3 Std. 50 Min
Mazancové těsto plněné klobásou
3h 40min
Bábovka s vaječným likérem
1 Std. 10 Min
Rizoto trikolora
1h 25 phút
Tvarohový závin s pudingem
1h 20 phút
Černé rizoto s chobotnicí
1h 15min
Třešňovo-jablečný džem
1 Std.
Velikonoční nádivka
1h 35min
Bábovka s vaječným likérem
1h 20 phút