Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g soğan, ikiye bölünmüş
- 3 - 4 diş sarımsak, damak tadına göre
- 80 g domates, ikiye bölünmüş
- 3 yk toz tatlı kırmızı biber
- 3 ½ - 4 yk isot, damak tadına göre
- 3 tk sumak
- 2 tk kimyon
- ⅛ tk karabiber
- 1 ⅛ tk tuz
- 65 g tatlı biber salçası
- 40 g domates salçası
- 50 g zeytinyağı
- 15 g sıvı yağ (ör. fındık veya ayçiçek)
- 30 g nar ekşisi
- 1 ½ tk limon suyu
- 2 tk şeker
- 220 g su, oda sıcaklığında
- 300 g çiğ köftelik ince esmer bulgur
- ½ demet maydanoz yaprağı, ince kıyılmış (bk. öneri)
- 15 - 20 yaprak marul, servis etmek için
- 3 - 4 dal nane, servis etmek için
- 10 - 15 yaprak roka, servis etmek için
- nar ekşisi, servis etmek için
- 1 - 2 limon, servis etmek için
- Nutriční hodnoty
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 9492 kJ / 2268.7 kcal
- Protein
- 63.8 g
- Sacharidy
- 328.1 g
- Tuk
- 75 g
- Vláknina
- 46.8 g