Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 150 g Dinkelkörner
- 150 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Germ, erbsengroß (1 g)
Quellstück
- 2 TL Flohsamenschalen
- 2 TL Chiasamen
- 70 g Wasser, kalt
Hauptteig
- 130 g Wasser, kalt
- 30 g Zucker
- 10 g frische Germ
- 280 g Dinkelmehl, glatt, Type 700, etwas mehr zum Bemehlen
- 40 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Salz
- 2 TL Zitronensaft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 532 kJ / 127 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brötchensonne
2 Std.
Walliser Roggenbrot
10 Std.
Joghurtbrot
14 godz. 50 min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Vollkornbrot, Aufstrich und Fleischbällchen
2 Std.
Sandwichbrot
3h
Weizen-Dinkel-Brot
12u.
Fünfkorn-Brot
1 Std. 50 Min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Dinkelweckerl
23h 40 min
Einfaches Mischbrot
3h 40min
UrDinkel Brot
11 godz.