Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Weizensauerteig
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig), siehe Tipp
- 100 g Wasser (35-37°C)
- 100 g Weizenmehl, glatt
Hauptteig und Fertigstellung
- 280 g Weizenmehl, glatt
- 40 g Zucker
- 110 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 5 g Salz
- Öl zum Einfetten
- 1 Ei, mit 1 EL Milch gut verquirlt
- 7 Rosinen für die Augen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1303 kJ / 330 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 4.6 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 20.6 mg
Alternativní recepty
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Nussknacker
15h 30 min
Vollkornpizza mit Spargelcreme, Mascarpone und geräuchtertem Lachs
4 godz.
Vollkorn-Fladenbrot
2 godz. 30 min
Kürbisbrote mit Kirschen
15 Std. 40 Min
Dinkel-Sauerteigbrot
20h
Dinkelbrot
17 Std. 25 Min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1h 25min
Müsliweckerl
15h 30 min
4-Korn-Minis
45 min
Brötchensonne
2 godz.
Gotl-Zopf
2h 15min