Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Weizensauerteig
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig), siehe Tipp
- 100 g Wasser (35-37°C)
- 100 g Weizenmehl, glatt
Hauptteig und Fertigstellung
- 280 g Weizenmehl, glatt
- 40 g Zucker
- 110 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 5 g Salz
- Öl zum Einfetten
- 1 Ei, mit 1 EL Milch gut verquirlt
- 7 Rosinen für die Augen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1303 kJ / 330 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 4.6 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 20.6 mg
Alternativní recepty
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45min
Weißbrot
15h
Dinkel-Sauerteigbrot
20 Std.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2h 30min
Sauerkraut, wild fermentiert
336 Std. 45 Min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Erdäpfelpolster
14 Std. 40 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Hayas Sauerteigbrot
20 Std.